GRATIS GRØN LEVERING /lokalt!

100% Naturligt - med garanti! 100% NATURLIGT - med garanti

Nektariets klub NEKTARIEKLUB /VÆR MED!

Follow Us FØLG OS /og del dine opskrifter!

LCHF, Paleo og meget mere

Low carb:

Kroppen er sådan indrettet, at den forbrænder overskydende kulhydrater, før den forbrænder fedt. Hvis du spiser mange kulhydrater, når din krop stort set aldrig at forbrænde fedt, før der kommer nye kulhydrater i maven, som skal optages og forbrændes.

Med en Low carb kost skal mindre end 25 % af kosten komme fra kulhydrater. Der er forskellige udgaver af low carb kost. Her i blandt Paleo, LCHF og vægtkonsulenterne som nogen af de mest kendte.

Low carb

http://time.com/2863227/ending-the-war-on-fat/

 

LCHF

LCHF står for low calories High fat. Det er en levevis der omdefinere det gængse sundhedsbegrebet og er oprindeligt startet som en diet, der har til formål at opnå vægttab. I dag betragtes det af mange som en livsstil. Her er der plads til at nyde og leve uden et utal af regler og mange restriktioner. Målet er at lære sin krop at kende, lytte til dens signaler og give dig mulighed for at leve en moderne tilværelse uden kamp. En evne mange har fået ødelagt på grund af et alt for stort indtag af kulhydrater og rafineret sukker. Her på siden finder du en del produkter der ofte bruges i LCHF madlavning. Produkter med et lavt indhold af kulhydrater og økologiske krydderier med massere af smag.

Er du nysgerrig kan du søge yderlige viden i blogverdenen. Her er der efterhånden et bredt udvalg af sites der uddyber emnet.

 

Fakta om LCHF

I Sverige er det ca 25% af befolkningen der har forsøgt sig med LCHF Fedt forlænger mæthedsfornemmelsen.

Et lavt indhold af kulhydrater mindsker det samlede næringsindtag

 

Interessante hjemmesider og artikler:

 

http://time.com/2863227/ending-the-war-on-fat/

Madbanditten.dk

www.hjemmehosxenia.dk

lchfhverdag.blogspot.com

cdjettedcs.blogspot.dk

johannecharnock.wordpress.com

 

 

Paleo

Paleokosten er sammensat udfra studier af hvad vores krop oprindeligt er skabt til at spise og hvordan den omsætte de råvarer vi indtager. På samme måde som LCHF udelukkes kornprodukter, kartofler og pasta samt andre kulhydratmættede fødevare i stor stil fra kosten og erstatter dem med kød, fisk, æg, frugt, nødder og lign. Produkter. At skære ned på sine kulhydrater betyder dog ikke at man skærer ned på sit indtag af vitaminer og mineraler. Det er de tomme kalorier der reduceres og i stedet dækkes behovet for kulhydrater gennem et øget indtag af frugt og grønt.

 

 Paleo madpyramide

Fakta om paleo:

...

 

Gode hjemmesider er:

paleolivsstil.dk

paleo-kost.dk

paleolivet.blogspot.dk

 

 

 

Økologi:

 

Glutenallergi/ glutenfri kost

 

 

Laktoseallergi/ laktosefri kost

 

 

Simpel Living

simple living handler om det gode liv og om at skabe et afbalanceret liv med en enkle hverdag.

Der er noget fantastisk ved at vide, hvad der er i de produkter vi bruger i vores hverdagsliv. Nogle gange er det enkle ting, der gør store forskelle.

Hvorfor stå og læse varedeklarationen på vores lotion til børnene, når vi kan nøjes med de helt enkle valg som en simpel mandelolie eller en fedtcreme til vinteren der er helt enkel at lave. Med enkle midler kan vi lave vores egne produkter, der er fri for kemikalier og E-numre.

Her på siden kan du finde adskillige simple opskrifter, som kan laves med remedier du har i køkkenet.

Vi vil løbende poste billeder og fremgangsmåder til brug for dig og dem du holder af.

Brug tiden sammen og lav jeres egne produkter. Et lækkert resultat du kan være stolt af og benytte med god samvittighed.

 

Hjemmelavet Slik

Hvad er jeres favoritslik? Bolcher, vingummi eller måske lakrids? Fortiden er vores vist flødeboller og selvom der sagtens kan købes lækre flødeboller, efterlades jeg ikke med helt den samme nydelse, som når vores datter servere småskæve flødeboller med fantastisk krymmel med guldskær.

 

At lave sit eget slik og at lave bedstemors ynglingsbolcher som gave til hendes fødselsdag spreder ikke bare hygge, men en glæde hos modtageren, som man ikke bør snyde sig selv for. Ofte er de små gaver, dem der er bedst.